Hosszabbítás

Vannak olyan történések,elemzések, amik egyes futball-barátoknak már a könyökein jönnek ki. Na, én igyekszek NEM ilyenekről írni. Meglepetések, váratlan felemelkedések, még váratlanabb bukások. A futball más szemszögből.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kategóriák

Friss topikok

Szerzők

Legendák a jelenben 2. rész

2014.03.01. 11:58 BB33

Gyakran feszegetik manapság, vajon mire lettek volna képesek a múlt legendás labdarúgói, ha mai körülmények között játszhatnának. Új rovatomban erre a kérdésre keresem a választ, segítségül hívva egy népszerű számítógépes futball-játék meccs-szimulációs képességeit. Felhívom a figyelmet, hogy az itt leírtak mind fiktív adatok, nem valódi tudósítások, ha valaki ezeket az eredményeket akarja tippmixen megrakni, az az ő baja.

Íme a hét meccsei megspékelve a múlt nagy alakjaival:

Atlético Madrid - Real Madrid

A madridi derbi nem hiába csigázta fel a futball-barátok érdeklődését. Igazi latinos rangadót láthattunkPUSKÁS2.png a Vicente Calderon gyepén: szebbnél szebb cselek, remek hangulat és (ami számunkra legfontosabb) magyar gól. Puskás végig életveszélyesen játszott, szinte labdát sem vesztett. Övé a meccs első villanása is: egy trükkje után lőhetett kapura, Courtois azonban résen volt. Na meg az első találat: Bale bedobását a feladónak visszapasszolta Modric, így a walesi bárd hajszálpontosan ívelhette be C. Ronaldo fejére. Azazhogy majdnem, mivel a portugál klasszis feje felett épphogy elszállt a golyóbis, így viszont jó lett Puskásnak, aki a hálóba bólintott, 0-1 a 20. minutumban. A matracosok harcba szálltak az egyenlítésért, egy remekbe szabott akció végén (Diego passzol Juanfran-nak, aki visszaíveli a Ramos és Marcelo felett a brazil karmesternek) Villa sarkazott kapura, óriási gól lehetett volna. Puskás a továbbiakban is aktív maradt, a következő pillanatokban már Bale-t futtatta, aki a belgába lőtt, a kipattanót Öcsi puffantotta mellé. A Real nem kapcsolt hátramenetbe a 2. félidőben sem: Bale, miután Modric-csal kényszerítőzött (sarokkal!) , megduplázhatta volna az előnyt, de a hálóőr továbbra is meccsben tartotta csapatát. A 66. percben ismét Puskás villant meg, mikor egy támadás során passz helyett a löketet választotta. A találkozót végül Ronaldo döntötte el: a meccs emberének megválasztott Bale félmagas beadására óramű pontossággal érkezett, így a teljes Atletico-védelmet megelőzve a hálóba bombázott.  

Feyenoord - Ajax

CRUYFF2.pngDerbire derbi: az AZ után a Feyenoord-dal kellett megütköznie az Ajaxnak, ráadásul idegenben. Kezdetben a hazaiak domináltak, Pellé az eléje fejelt labdát higgadtan lőtte... az oldalhálóba. Az amszterdamiak lassan feléledtek, de hiába a mezőnyfölény, ismét a Feyenoord előtt adódott lehetőség: Boetius egy az egyben vihette a rá Veermer-re, Denswil azonban egy gyönyörű szereléssel még épp időben ért oda. A szünet után Fischer zavartalanul fickándozott az ellenfél középpályásai közt, Siem de Jong pedig távoli bombákkal próbálta bevenni a De Kuip bástyáit. Utóbbi sikerrel is járt: a Cruyff szöglete után kifejelt labdát Sightórsson tálalta de Jong elé, aki távolról sem hibázott. A 60. percben 2 gólosra nőtt az előny, hála Cruyff-nak, aki Fischer által visszapasszolt zsugát pörgette a kapuba. A Feyenoord foggal-körömmel küzdött legalább egy szépítő találatért, de hiába Immers lövése, Pellé felhőfejesei, ez az est 2-0-ás vendéggyőzelemmel zárult.

Maradona kisebb húzódás miatt, Charlton pedig pihentetés céljából került a tartalékok közé a mostani futball-hétvégén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosszabbitas.blog.hu/api/trackback/id/tr585824484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása